'

Zapečená krůta s nudlemi




Jídlo poněkud Italského typu. Použití Oregana a Bazalky spolu s česnekem dělá pokrm voňavý a chutný zároveň.




Suroviny:

300g krůtích prsou
2 lžíce oleje
3 stroužky česneku
bazalka
1 smetana
4 lžíce kečupu
1 lžíce Worchesterové omáčky
pepř, sůl
široké Italské nudle, vhodné k zapékání
100g strouhaného Ementálu

Postup:

Krůtí maso nakrájíme na nalé kousky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji opčeme do zlatova. Přidáme česnek, bazalku a necháme ještě chvíli péct na pánvi.
Podlijeme skleničkou vody a necháme asi 10 minut dusit. Přidáme smetanu, kečup a worchester. Dochutíme a dusíme na mírném ohni dalších cca 15 minut.
Mezitím uvaříme nudle. Do zapékací misky nanadáme nudle, na ně maso s omáčkou a zasypeme sýrem. Zapékáme asi 10 minut, až sýr začne hnědnout.