'

Krůta na zelenině




Takto upravená krůta je velmi dobré jídlo sama o sobě a nechá se jíst z libovolnou přílohou. Nicméně je ji možné také použít jako náplň ke špagetám nebo se špagetami a se sýrem zapéct. Takže použití je dosti univerzální. Také by asi bylo možné odobně upravit kuřecí prsa, možná i králičí stehna. Někdy to asi vyzkouším.




Suroviny:

500g krůtích prsou
2 cibule
100g oliv bez pecek
1 konzerva rajského protlaku
1 rajské jablko
2 lžíce oleje
sladká paprika
pepř, sůl
2 dl bílého vína
zelená petrželka
kdo má rád papriky, může přidat 1-2 nakrájené papriky
kdo má rád ostřejší jídla, může přidat 1 feferonku

Postup:

Krůtu nakrájíma na kostičky a na oleji osmahneme. Posypeme sladkou paprikou a necháme zapražit. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou cibuli. Po chvíli podlijeme vínem. Zde je možné přidat i papriky. Dusíme cca 25 minut. Potom přidáme nakrájené rajské jablko, rajský protlak a olivy. Vaříme ještě 20-30 minut, až je maso velmi měkké a šťáva zhoustne.