'

Krůtí stehno s mandlemi




Poněkud exotický - nasládlý pokrm, který je připraven z krůtího stehna. Je zde možno použít i jiný druh krůtího masa, ale vykoštěné stehno je asi nejvhodnější.



Suroviny:

2 vykoštěná krůtí stehna
100 g loupaných mandlí (mohou být i mandlové lupínky)
6 plátků slaniny
2 dl pomerančové šťávy
1 dle sherry
pepř, sůl
lžíce olivového oleje

Postup
Krůtí maso prošpikujeme slaninou a mandlemi (část mandlí necháme stranou) a vložíme do vymaštěného pekáče. Osolíme, opepříme posypeme zbytkem mandlí a dáme pozvolna péct do trouby.
V průběhu pečení několikrát maso obrátíme a podléváme pomerančovou šťávou. Pečeme cca hodinu, ke konci pečeme nezakryté, aby se opekla kůrka.
Upečené maso vyjmeme z pekáče a zbylou šťávu naředíme sklenkou sherry. Necháme povařit až poněkud zhoustne a dle chuti dosolíme.
Maso podáváme přelité šťávou.