'

Pikantní pečená krůta




Tato úprava krůtího masa mne zaujala především netradičním použitím křenu a z toho vzniklou pikantní chutí.




Suroviny:
1/2 kg krůtího masa (prsíčka nebo řízky)
100 g slaniny
1 malý celer
1 křen
1 cibule
2 dl bílého vína
2 dl vývaru
1 lžíce oleje
(1 feferonka)
1 smetana
pepř a sůl

Postup:

Celer nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme. Na oleji jemně osmažíme cibuli a přidáme celer, vše chvíli společně smažíme. Mezitím oloupeme a nastrouháme křen. Sundáme celer s cibulí z ohně a smícháme s křenem (pro ostřejší chuť možno přidat feferonku).
Krůtí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Do pekáče klademe od kraje plátky masa a mezi ně vždy plátek slaniny a vytvořenou směs. Podlijeme vínem a vývarem a necháme cca hodinu péct.
Maso odložíme a omáčku dáme ještě chvíli povařit. Nakonec přlijeme smetanu a vaříme dalších 5 minut.