'

Krůtí řízky na houbách




Toto jídlo patří do Italské kuchyně, i když asi nepředstavuje její typický produkt, jak jsme na něj zvyklí z picaterie. Nicméně Italská kuchyně je velmi rozmanitá a chutná ve všech svých podobách.




Suroviny:

500g krůtích řízků
2 lžíce oleje
3 lžíce hledké mouky
sůl, pepř
2 lžíce másla
1 cibule
200 g čerstvých žampionů
šťáva asi z 1/2 citronu
1 dl bílého vína
2 dl smetany
špetka muškátu
100g strouhaného sýra

Postup:

Krůtí maso nakrájíme na jednotlivé řízky, mohou být i menší, ososlíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a v něm rozpustíme máslo. Řízky smažíme na tuku asi 6-8 minut, až jsou z obou stran zlatavé. Pak je vyjmem a odložíme na vyhřátý talíř.
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na zbylém oleji. Přidáme k ní nakrájené žampiony a dále krátce smažíme. Potom podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a necháme asi 5 minut podusit. Přidáme smetanu a dále chvíli duíme, až začne omáčka houstnout. Potom v ní pomalu a opatrně rozpustíme nastrouhaný sýr. Dochutíme solí, pepřem a muškátem a podáváme s řízky.