'

Krůtí ragů




Poměrně jednoduché omáčkové zpracování krůty, nicméně s bohatou kořeněnou chutí.



Suroviny

1 kg krůtího masa (nejlépe prsa, ale není to podmínkou)
2 cibule
100g slaniny nebo špeku
2 dl bílého vína
2 dl kuřecího vývaru
pepř, sůl
špetka tymiánu
2 bobkové listy
trocha petrželky
sladká paprika
4 oloupaná rajská jablka (mohou být i konzervovaná)
3 lžíce oleje nebo másla

Postup

Krůtí maso naporcujeme na malé kousky a na oleji jej rychle opražíme. Přidáme k němu nakrájenou cibuli a slaninu a chvíli smažíme společně, až cibule zesklovatí.
Osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou, necháme chvíli zapražit. Potom maso podlijeme vínem a vývarem, přidáme koření a necháme cca 40 minut dusit.
Potom přidáme oloupaná nakrájená rajčata a duíme ještě cca 20 minut až je maso měkké.