'

Bílý vepřový guláš




Toto je další možná varianta neobvyklého vepřového guláše. Pokrm je velice chutný a oproti normálním gulášům velice jemný.




Suroviny:

500g vepřového ramínka
2 cibule
3 stroužky česneku
100g čerstvých žampionů
3 lžíce oleje
1/2 litru mléka
rozmarýn
pepř, sůl

Postup:

Maso nakrájíme na malé kousky a na horkém oleji osmahneme. Přídáme najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Když je osmahlá i cibule, zalijeme horkým mlékem a necháme asi 3/4 hodiny dusit na mírném ohni ( pozor, aby Vám mléko nevykypělo, pak se nadělají žmolky).
Nakonec přidáme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a přidáme trochu rozmarýnu. Necháme ještě asi 15 minut vařit, až omáčka zhoustne.