'

Kotlety v omáčce




Zajímavá úprava kotlet. Tomu, kdo se chce nechat odradit použitím celeru upozorňuji, že úpravou není "celerová" chuť vůbec patrná a kombinací s Nivou vznikne velice zajímavá nová chuť omáčky.




Suroviny:

4-5 kotlet
1/2 malého celeru
2 cibule
trocha hořčice
30g sýra Niva
1 smetana
2 dl bujonu
2 dl bílého vína

Postup:

Kotlety naporcujeme, potřeme hořčicí a necháme ve vyhřáté troubě opéci.
Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a celer na malé kousky. Přidáme cibuli a celer k masu, podlijeme vývarem a vínem, osolíme a opepříme a necháme asi hodinu péct. Před vyndáním z trouby dáme do mixeru Nivu se smetanou a řádně rozmixujeme ( vlastně našleháme). Po vyndání z trouby vyjmeme maso a uchováme v teple. Do omáčky, která zůstala v pekáči přidáme smetanu s Nivou a ještě chvíli povaříme.