'

Vepřový guláš s mrkví




Toto je varianta běžného vepřového guláše. Za dobrý nápad zde považuji použití mrkve, která zaprvé znatelně vylepší gulášový "základ" a zároveň po rozvaření guláš zahustí, čímž odpadne nutnost použití jíšky nebo škrobu




Suroviny:

1 kg vepřového masa (přední)
4 velké cibule
4 velké mrkve
pepř, sůl
sladká paprika
kmín
lžíce plnotučné hořčice
1 malá konzerva rajského protlaku (asi 2-3 lžíce)
olej nebo sádlo
3 stroužky česneku
majoránka

Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátém tuku osmažíme. Mezitím nastrouháme mrkev a přidáme ji k cibuli. Až je cibule nahnědlá, zasypeme sladkou paprikou a po chvíli přidáme hořčici a protlak. Chvíli ještě smažíme, pozor má tendenci se připékat. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a opět smažíme, až začne maso pouštět šťávu. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a podlijeme horkou vodou. Kdo chce výraznější omáčku, může přidat kostku Masoxu.
Až je maso měkké, přidáme rozmačkaný česnek a špetku majoránky. Ještě chvíli povaříme a je hotovo.