'

Krkovice s přílohou na grilu




Toto je další z receptů, vhodných pro venkovní gril s dřevěným uhlím. Kombinace grilu a vepřového masa dává téměř neomezený prostor pro fantazii, toto je spíše ukázka, jak lze postupovat a kombinovat. Obecně lze doporučit pro grilování spíše masa tučnější, než libová. Z tučného masa se vypeče tuk a výsledek je velice příznivý. Také je to příklad použití hliníkových staniolových zapékacích misek.




Suroviny:

Několik plátků krkovice
2 cibule
trocha oleje
3-4 brambory
2 mrkve
2 petržele
1 mensí celer
sůl, paprika
dle chuti další koření, např. voňavé francouzské byliny, ....
Barbecue Sauce (viz. grilované kuře za 5 minut)
1 zapékací alobalová miska, rozměru cca 200x300 mm ( misky na jedno použití, běžně k dostání v obchodech typo Obi nebo Baumax)
kus alobalu na přikrytí

Postup:

Krkovici je vhodné před přípravou naložit ato tak, že: plátky krkovice posypeme solí a paprikou a potřené trochou oleje dáme společně s nakrájenou cibulí do misky odležet do chladna.
Krkovici vyjme z nakládací misky a dáme do zapékací alobalové misky. Přidáme nakrájené brambory a kořemovou zeleninu. Misku přikryjeme plátem alobalu tak, aby co nejvíce těsnila. Dáme do grilu na rošt (raději dál od uhlí, není třeba vysokou teplotu) péci na cca 1 hodinu. Během pečení 2 x otevřeme a zkontrolujeme, popř. maso obrátíme.
Po vyjmutí oddělíme maso od zeleniny a brambor, které by již měly býti hotové. Maso potřeme Barbecue Sauce a dáme na rošt ještě na několik minut "udělat kůrku"