'

Vepřová pečeně Robert




Velmi chutné jídlo pocházející z Francouzské kuchyně.




Suroviny:

1 kg vepřové pečeně
30 g másla
2 lžíce oleje
2-3 větší cibule
0.5 litu bílého vína
0.25 litru vývaru (masox)
pepř
sůl
tymián
bobkový list
3 hřebíčky
lžíce hladké mouky ( není nezbytná)
2 lžíce hořčice (nejlépe dijonská, ale naše plnotučná poslouží také)

Postup:

Celý kus masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ze všech starn opečeme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Podlijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme veškeré koření. Necháme asi 1 hodinu dusit až je maso měkké.
Potom přidáme hořčici a máslo. Kdo chce omáčku hustší, může přidat i mouku. Jako velice chutná příloha může posloužit vařený květák