'

Řízky v županu




Zajímavá úprava vepřových řízků. Toto jídlo již samo o sobě obsahuje přílohu, tudíž je vhodné jej podávat pouze se salátem.




Suroviny:

1/2 kg vepřových řízků
100 g žampionů
100 g plátkového sýra
listové těsto - množství je třeba odhadnout tak, aby do něj šele vždy plátek řízku zabalit. Při koupi zamrazeného polotovaru je to cca 10 kousků na 5 plátků řízku
2 lžíce oleje
pepř, sůl

Postup:

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom jej na oleji lehce osmažíme a necháme vychladnout.
Na plátek těsta vždy položíme plátek masa, na něj nakrájené žampiony a plátek sýra. Překryjeme dalším plátkem těsta a celý řízek do něj zabalíme.
Pokládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut.