'

Zapečené fazole s krkovicí




Tento recept údajně pochází z jakéhosi obalu, ve kterém jsou prodávány fazole. Neviděl jsem ten obal, takže nemohu soudit, zda je to pravda. Jedná se o velmi chutné zapečené fazole, kterým krkovička dodá správný chuťový "říz". Samozřejme, že nejlepší je použít domácí uzené, ale ani z kupovaného nebudete o nic ochuzeni.




Suroviny:
200 g fazolí
200 g uzené krkovice
100g celeru
1 paprika
1/2 litru vývaru (z masoxu)
1 lžíce plnotučné hořčice
2 dl zakyasané smetany
pepř, sůl

Postup:

Fazole necháme namočené ve vodě do druhého dne. Potom je vaříme na mírném ohni až skoro doměkka (pozor - nesolit). Když jsou skoro hotové, scedíme je a dáme dovařit na asi 10 minut do vývaru.
Mezitím nakrájíme krkovici a papriku na malé kousky, Celer nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k fazolím krkovici, zeleninu a lžící plnotučné hořčice, opepříme, osolíme a řádně promíchíme.
Pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě. Nakonec vyjmeme z trouby, vmícháme zakysanou smetanu a ještě v troubě prohřejeme.