'

Kokosové banány




První recept, který chci v této sekci umístit je značně exotický, pochází z Thajska. Jedná se o nepříliš náročnou úpravu banánů s omáčkou z kokosového mléka. Jediná slabina může být kokosové mléko, které není moc často ke koupi, ale jeho náhradu naleznete v sekci Netradiční suroviny




Suroviny:

2 banány
2 dl kokosového mléka
1 lžíce hladké mouky 2 lžíce cukru
1/2 lžičky mleté skořice

Postup:

Banánům odřízneme konce a dáme je na pařák (pařákem se zde rozumí větší hrnec, ve kterém je na dně trochu vody a banány leží na mřížce nad vodou). Paříme asi 5 minut, až slupka zhnědne. Mezitím ohřejeme mléko, přidáme do něj mouku, cukr a skořici. Ohříváme a mícháme těsně pod bod varu, potom odstavíme. Banány po spaření vyjmeme z pařáku, sloupneme jim zhnědlou slupku a podáváme je na talíři přelité omáčkou