'

Kaštany se šlehačkou




Jak jsem již uvedl v sekci "Co je nového" tento recept jsem opsal z knihy pana J.M. Zimmella "Nemusí být vždycky kaviár ...", kterou tímto vřele doporučuji všem, kdo se zajímají o vaření a mají rádi dobrou četbu. Jinak recept je to poměrně jednoduchý, a výsledek stojí za to. Jen první pocity nemusí být vždy jednoznačné, chuť kaštanů je velmi jemná a specifická a člověk ji musí umět vnímat.




Suroviny:

asi 15 větších kaštanů
2 dl mléka
cukr
2 dl šlehačky

Postup:

Kaštany pečeme v troubě nebo na plotně až popraskají nebo až jim zkřehne slupka. Oloupáme tuhou slupku a pokud nejde oloupat vniřní slupka, ještě spaříme ve vroucí vodě. Oloupané kaštany vaříme na mírném ohni v mléce až změknou. Potom je rozemeleme na mlýnku na maso a podáváme s oslazenou ušlehanou šlehačkou.