'

Kuře s hořčicovou kůrkou




Toto je jeden z receptů Francouzské kuchyně. Nejedná se o běžné pečení masa potřeného hořčicí, ale spíše o pokrytí pečeného masa hořčičným těstíčkem, které se společně s masem upeče




Suroviny:

500g kuřeích prsíček
4 lžíce oleje
1 dl slepičího bujonu
1 dl bílého vína
3 lžíce strouhanky
2 lžíce Dijonské hořčice
2 cibule
pepř, sůl

Postup:

Kuřecí prsa položíme na desku a zmáčkneme na co nejtenčí plátky (je možno i lehounce naklepat). Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Pokapeme 2 lžícemi oleje a dáme do vyhřáté trouby prudce opéct. Potom otočíme, podlijeme bujonem a pečeme přikryté dalších asi 15 minut.
Mezitím najemno nakrájíme cibuli a smícháme s hořčicí, strouhankou a olejem. Směs naředíme vínem tak, aby se z ní stalo řídké těstíčko. Kuře v pekáči pokryjeme vrstvou těstíčka a pečeme nezakryté, až povrch těsta začne hnědnout.